Logo Logo
Tipy na letní outfity
  • 06.11.2021
  • letní outfit, dámská móda, pánská móda,

Léto s sebou přináší teplejší počasí, což vybízí k variaci různých druhů outfitů, které nejsou schované po vrstvami teplého oblečení. Co je však v dnešní době trendy a jaké byste měli nosit módní doplňky? To se dozvíte v našem článku!

Tipy na letní outfit

Tipy na letní outfity

Podíváme se na pánskou i dámskou letní módu včetně vhodných letních barev, základních tipů oblečení, vhodné variace a případné alternativy. Na závěr se pak podíváme na módní doplňky, které dokážou velmi efektivně doplnit váš outfit, a přitom kromě estetických plní i funkční vlastnosti.

Letní móda pro ženy

Začneme se ženami, protože dámy mají vždycky přednost. I když má každá žena svůj unikátní styl, tak léto s sebou přináší teplé barvy, které jsou pro výběr oblečení velmi vhodné. Letní barvy pro ženy jsou šafránová, borůvková, hořčicová žlutá, korálově růžová, krémová, červený mák, pastelová a klasické bílá, černá a šedá. Také vzory jsou „in“ a nejoblíbenější jsou puntíky, tropické vzory, popisky nebo květiny. U vzorů je však potřeba najít harmonii s barvou a stylem oblečení.

Co by to bylo za léto bez šatů a sukní. V létě je můžete použít k mnoha příležitostem od oblečení do práce, volnočasového oblečení, plážové oblečení či oblečení na večírky, party nebo rande s partnerem. Velmi oblíbené k letním šatům jsou tenké pásky, které elegantně podtrhnou vaše ženské křivky.

I na kraťasy se všichni těšíme a v teplých měsících jsou šortky jasnou volbou. Naleznete je z různých materiálů a díky velké možnosti kombinacích s vrchním dílem oblečení ve formě trička, košile či tílka je možné kraťasy použít při široké škále příležitostí. S létem je samozřejmě spojená i plážová móda, kterou využijete jak na dovolené u moře, tak na místním koupališti. Plavky, košilky, šaty či klobouky jsou jedněmi z nich.

Dlouhé šaty Blancheporte

Nesmíme zapomenout na sport! Léto totiž nabízí širokou nabídku sportů, které přes zimu či chladné měsíce nemůžete provozovat. Již jsme zmínili plavky, které jsou buď dvoudílné nebo jednodílné. Bikiny jsou vhodné například pro plážový volejbal, jednodílné plavky doporučujeme zase na plavání. Obecně by letní sportovní oblečení pro muže i ženy mělo být prodyšné s rychlým odvodem potu od těla a volností pohybu. Ať už chcete běhat, jezdit na kole nebo kolečkových bruslí či zdolávat kopce – sportovní oblečení musí vždy velmi dobře padnout a při pohybu nesmí vznikat odřeniny nebo otlačeniny. Jinak bude se ze sportování stane noční můra.

Letní móda není kompletní bez správné obuvi. Letní dámská obuv se různí dle použití a příležitosti a patří mezi ně žabky, sandály, lodičky, mokasíny či tenisky. Hlavně tenisky ve formě plátěnek se těší velké oblibě díky své nízké hmotnosti a stylovým barevným kombinacím. Jestli hledáte portál se širokou nabídkou pánské i dámské módy, tak doporučujeme navštívit módní srovnávač modise.cz s širokou nabídkou stylového oblečení. 

Pánská letní móda

Co se týče módy, tak aspoň u nás s ní mnoho pánů ještě zápasí. To však neznamená, že by se postupem času nelepšili, čemu doufám pomůže i náš článek! Letními barvami mužů jsou klasicky černá, navy blue či bílá a barvy jako pastelová nebo béžová. Oblíbené jsou také vzory ve formě kotviček a teček nebo popisků. Trička s „véčkovým“ výstřihem jsou již na ústupu a nyní frčí zase volná trička a trička s límečkem. Boom je však v letních košilích, které mají volnější střih než společenské košile a jsou z jiných materiálů. Ideálně pak v kombinaci s kraťasami a teniskami.

Již zmíněné šortky jsou základním a asi nejoblíbenějším oblečením každého muže. Nejpoužívanější bývají látkové nebo džínové kraťasy, které v modré barvě velmi ladí k bílému tričku a jednobarevné obuvi. Když už jsme u obuvi, tak jako u žen jsou v létě nejoblíbenější tenisky. Pro volnočasové nošení se však ve velké míře používá i plážová obuv ve formě žabek a pantoflů.

Módní doplňky

Outfit nemůže být kompletní bez módních doplňků, což v létě platí dvojnásob. Mnoho z nich má však kromě estetického i funkční účel. Příkladem mohou být sluneční brýle s UV filtrem, které chrání naše oči, a přitom skvěle vypadají. Podobně jsou na tom kšiltovky a klobouky, teda, klobouky hlavně u žen. Chrání hlavu před přímým slunečním zářením a v kombinaci s vhodným outfitem jej výborně doplňují.

Nesmíme zapomenout na náramky, řetízky a hodinky, které dokážou velmi efektivně doplnit každý outfit. Vždy si je však dobré uvědomit, že jsou to doplňky, které by neměly strhávat celou pozornost outfitu, ale jej doplňovat. Více jsme se o letních módních doplňích rozepsali v našem článku Módní doplňky na léto

Závěr

A jsme na konci našeho článku. Léto je roční období, které přináší mnoho možností a kombinací různých pánských i dámských outfitů. Pevně věříme, že díky našemu článku si vyberete ten správný trendy letní outfit!